Crumbles are mostly known as desserts, but this one is savoury, and yet still sweet.

Crumble van zoete aardappelen en pompoen met milde specerijen

Crumble wordt vaak gezien als een dessert, maar deze variant is hartig, met toch een zoete toets. De zoete aardappel en pompoen zorgen samen voor zachtheid, terwijl de toevoeging van La Vache qui rit® Professional Smeltkaas zorgt voor een romige textuur.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
60
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Stoom de zoete aardappelen en pompoen 15 minuten in een oven op 90°C.
  2. Haal de groenten door een groentemolen om een puree te maken.
  3. Meng de specerijen, zout, peper en La Vache qui rit® Professional erdoor tot een glad geheel.
  4. Maak het crumbledeeg met een mixer door de bloem en boter samen te mengen.
  5. Verdeel de puree in een gastronormbak en strooi het crumblemengsel erover.
  6. Bak 10 minuten in de oven.

Tip van de chef:
Je kunt de raz el hanout vervangen door steranijs.