Croque en pâte feuilleté jambon

Croque in bladerdeeg met ham en witloof

Een vernieuwde versie van de croque in bladerdeeg, waarbij ham en witloof perfect samengaan met de smeuïgheid van Maredsous® Traditie Blok met korst. Gebakken in een wafelijzer voor een knapperige textuur, geserveerd met een frisse en smaakvolle witlofsalade.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
10
minuten
Bereidingstijd
8
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 30 g Maredsous® Tradition Blok met korst
  • 2 sneetjes bladerdeeg 1
  • 2 sneetjes van BBQ hammetjes
  • 1 witloof, in bladeren
  • 50 g kant-en-klare witte saus (béchamel)
  • rozemarijn
1 klaar voor gebruik, 12 cm bij 12 cm

Bereiding

  1. Neem een plakje bladerdeeg en leg daarop een plak Maredsous® Tradition blok met korst. Smeer de helft van de béchamelsaus uit, voeg wat rozemarijn toe, en bedek alles met witloofblaadjes.
  2. Leg daarbovenop de plakken ham en nog een plak Maredsous® Tradition blok met korst. Bestrooi met de rest van de béchamelsaus en bedek dit met nog meer witloof. Plaats hierbovenop nog een bladerdeegvel.
  3. Leg dit in een voorverwarmd wafelijzer
  4. Bak gedurende 7 tot 8 minuten.
  5. Serveer met een salade van verse witloof (witloof gesneden in reepjes gemengd met Maredsous® Traditon blok met korst, met een mosterd-honingvinaigrette).