Breng je gasten mee naar het hart van de Auvergne met deze vernieuwde salade van Puy-en-Velay. De groene linzen uit Puy, met hun stevige textuur en subtiele smaak, worden verrijkt door de romigheid van Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden. Een eenvoudig en authentiek recept, ideaal als voorgerecht of vegetarisch gerecht, dat balans, smaak en originaliteit combineert.
De salade van Puy-en-Velay
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
30
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
Prijs categorie
–
Ingrediënten
- 300 g groene linzen uit Puy
- 150 g Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden
- 100 g radijssnippers
- 1 Granny Smith appel
- 1 rode ui
- 10 gepocheerde eieren
- 30 cl groentebouillon
- gehakte koriander
- zout en peper
Bereiding
- Kook de groene linzen in een grote pan met kokend water gedurende 20 minuten, giet af en koel af onder koud water. Zet opzij.
- Schil en snijd de rode ui in brunoise (kleine blokjes) en doe deze in een kom. Voeg de Boursin® Cuisine, de groentebouillon toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
- De saus is klaar.
- Was en snijd de Granny Smith-appel in reepjes.
- Meng in een kom de gekookte linzen, de radijsplakjes, de appelreepjes en meng alles met de Boursin® Cuisine saus.
- Serveer in schaaltjes, voeg de gepocheerde eieren toe en garneer met korianderblaadjes.