Salade du Puy

De salade van Puy-en-Velay

Breng je gasten mee naar het hart van de Auvergne met deze vernieuwde salade van Puy-en-Velay. De groene linzen uit Puy, met hun stevige textuur en subtiele smaak, worden verrijkt door de romigheid van Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden. Een eenvoudig en authentiek recept, ideaal als voorgerecht of vegetarisch gerecht, dat balans, smaak en originaliteit combineert.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
30
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 300 g groene linzen uit Puy
  • 150 g Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden
  • 100 g radijssnippers
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 rode ui
  • 10 gepocheerde eieren
  • 30 cl groentebouillon
  • gehakte koriander
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de groene linzen in een grote pan met kokend water gedurende 20 minuten, giet af en koel af onder koud water. Zet opzij.
  2. Schil en snijd de rode ui in brunoise (kleine blokjes) en doe deze in een kom. Voeg de Boursin® Cuisine, de groentebouillon toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  3. De saus is klaar.
  4. Was en snijd de Granny Smith-appel in reepjes.
  5. Meng in een kom de gekookte linzen, de radijsplakjes, de appelreepjes en meng alles met de Boursin® Cuisine saus.
  6. Serveer in schaaltjes, voeg de gepocheerde eieren toe en garneer met korianderblaadjes.