Burger végétarien aux aubergines

Vegetarische aubergineburger

Geniet van onze heerlijke vegetarische burger met aubergines, verrijkt met de smaakvolle Boursin® Professional Kaassaus Look & Fijne Kruiden Squeeze. Een explosie van plantaardige en romige smaken in één hap!

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
40
minuten
Bereidingstijd
5
minuten
Prijs categorie
€€€

Ingrediënten

Bereiding

Voor de groentesteak

  1. Maak de zonnebloemolie warm in een pan. Snijd de uien fijn en fruit ze in de pan met knoflook en gele currypasta. Snijd de champignons in dunne plakjes. Laat ze kort meebakken met het mengsel en voeg vervolgens de rode linzen en agar-agar toe.
  2. Voeg voldoende water toe om het geheel te bedekken en laat het koken totdat de textuur dik wordt.
  3. Voeg 160 gram Boursin® Squeeze toe en laat het 5 minuten verder koken.
  4. Stort het mengsel op een bakplaat (1,5 cm dik) en laat het een nacht in de koelkast rusten.
  5. Snijd de vegetarische steaks uit met een uitsteekvorm van 9 cm diameter.

Voor de burger

  1. Verwarm de broodjes in de oven gedurende enkele minuten.
  2. Snijd de aubergines en courgettes in plakken van 1 cm dik, dompel ze in de zonnebloemolie en bak ze in de pan.
  3. Beleg elk stukje brood met 10 g Boursin® Squeeze.
  4. Leg een blad ijsbergsla op het brood, gevolgd door de vegetarische steak, een plak aubergine, een plak courgette en een plak tomaat.
  5. Werk af met een sneetje cheddar voordat je het broodje dichtklapt.

Tip van de chef

Je kunt de gele currypasta vervangen door groene currypasta voor meer pit.