Gegratineerd witloof

Gegratineerde witloof

Herontdek een Belgische klassieker: witloof gratin met Maredsous®. Zacht gestoomde witloof, omhuld in een kaassaus met Maredsous®, vervolgens gegratineerd in de oven voor een uitzonderlijk Belgische smaak.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
45
minuten
Bereidingstijd
50
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereid de witloof voor en stoom ze gedurende 30 minuten.
  2. Maak de Mornay-saus: bereid een roux met boter en bloem. Voeg, zodra de roux afgekoeld is, de kokende melk toe en kook tot het dikker wordt. Werk af door de eidooiers, Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom, gruyère, zout, peper en nootmuskaat toe te voegen.
  3. Snijd de witloof doormidden en rol ze in een halve plak ham.
  4. Bedek met de Mornay-saus. Gebruik een kaasrasp om de Maredsous® Tradition Blok met korst te raspen en strooi dit over het oppervlak van de schotel. Bak ongeveer 20 minuten op 190°C in de oven.

Tip van de chef:
Voor een beter resultaat, kook de witloof de dag ervoor en laat ze een hele nacht uitlekken. Je kunt ook 2 liter melk vervangen door 2 liter kookvocht van de witloof.