Waterzooi

Een traditioneel gerecht boordevol smaak, met malse stukjes vlees en de romige zachtheid van Maredsous® Dubbelroom. Comfort food van de bovenste plank – elke lepel is een smaakbom op je bord!

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
30
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 2 kg Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom
  • 250 ml olijfolie
  • 250 g boter
  • 100 stuks kippendijen
  • 2 kg gesnipperde uien
  • 5 kg wortelen in stukken
  • 5 kg prei, in reepjes
  • 3 kg selderijstengels, in stukjes gesneden
  • 200 g fijngehakte knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 10 l kippenbouillon
  • 500 g eidooiers
  • 300 g maïzena
  • 6 voorgekookte aardappelen in dikke schijfjes gesneden
  • 100 g gehakte peterselie
  • snuifje zout en peper

Bereiding

  1. Verhit de olie en de boter in een grote kookpot en kleur de kippendijen licht aan.
  2. Voeg de groenten, het kruidenbuiltje en de gehakte look toe en laat enkele minuten aanstoven zonder te kleuren.
  3. Bevochtig tot alles net onderstaat met kippenbouillon en laat 30 minuten garen.
  4. Haal op het einde van de kooktijd de kip en groenten uit de pot en zet opzij. Hou 4 liter van de kookbouillon apart.
  5. Meng de Maredsous® Smeerkaas Dubbelroom met de eidooiers en de maïzena tot een glad geheel.
  6. Voeg dit mengsel toe aan de warme bouillon en breng al roerend aan de kook om de saus te binden. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schik de kip en groenten in diepe borden.
  8. Lepel er de saus over en werk af met wat gehakte peterselie.
  9. Serveer warm.

Tip van de chef
Voeg een paar kruidnagels toe tijdens het garen voor een extra verrassende en warme aroma in je waterzooi.