Een traditioneel gerecht boordevol smaak, met malse stukjes vlees en de romige zachtheid van Maredsous® Dubbelroom. Comfort food van de bovenste plank – elke lepel is een smaakbom op je bord!
Waterzooi
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
30
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
Prijs categorie
€
Ingrediënten
- 2 kg Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom
- 250 ml olijfolie
- 250 g boter
- 100 stuks kippendijen
- 2 kg gesnipperde uien
- 5 kg wortelen in stukken
- 5 kg prei, in reepjes
- 3 kg selderijstengels, in stukjes gesneden
- 200 g fijngehakte knoflook
- 1 kruidentuiltje
- 10 l kippenbouillon
- 500 g eidooiers
- 300 g maïzena
- 6 voorgekookte aardappelen in dikke schijfjes gesneden
- 100 g gehakte peterselie
- snuifje zout en peper
Bereiding
- Verhit de olie en de boter in een grote kookpot en kleur de kippendijen licht aan.
- Voeg de groenten, het kruidenbuiltje en de gehakte look toe en laat enkele minuten aanstoven zonder te kleuren.
- Bevochtig tot alles net onderstaat met kippenbouillon en laat 30 minuten garen.
- Haal op het einde van de kooktijd de kip en groenten uit de pot en zet opzij. Hou 4 liter van de kookbouillon apart.
- Meng de Maredsous® Smeerkaas Dubbelroom met de eidooiers en de maïzena tot een glad geheel.
- Voeg dit mengsel toe aan de warme bouillon en breng al roerend aan de kook om de saus te binden. Breng op smaak met peper en zout.
- Schik de kip en groenten in diepe borden.
- Lepel er de saus over en werk af met wat gehakte peterselie.
- Serveer warm.
Tip van de chef
Voeg een paar kruidnagels toe tijdens het garen voor een extra verrassende en warme aroma in je waterzooi.