Een smaakvolle vegetarische lasagne waarin spinazie, wortelen en tuinbonen perfect samengaan met de zachte romigheid van Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden. Een smeuïge, geurige saus vormt de basis van dit gerecht, dat je naar wens kan afwerken met een vleugje nootmuskaat of curry voor extra pit.
Vegetarische lasagne met spinazie en wortelen
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
40
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
Prijs categorie
€
Ingrediënten
- 5 kg spinaziebladeren
- 7,5 kg gele en oranje wortelen
- 2 kg bonen
- 3 l melk
- 300 g witte roux
- 10 g peper
- 20 g nootmuskaat
- 1,5 kg Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden
- 3,5 kg lasagnevellen
- 700 g paneermeel
Bereiding
- Gaar de spinazie, wortelen en tuinbonen voor in een combisteamer gedurende 10 minuten.
- Breng de melk aan de kook en bind met de roux.
- Voeg peper, nootmuskaat en Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden toe en meng tot een gladde saus.
- Meng ⅔ van de saus onder de groenten.
- Vet een GN-bak licht in en leg een laag lasagnevellen op de bodem.
- Verdeel hierop een laag van het groente-sausmengsel en herhaal de laag eenmaal.
- Werk af met een laatste laag lasagnevellen en overgiet met de resterende saus.
- Bestrooi met paneermeel en bak 20 minuten in de oven op 170 °C.
Tip van de chef
Vervang de nootmuskaat gerust door curry voor een subtiel oosterse toets.