Lasagnes végétales

Vegetarische lasagne

Een smakelijke plantaardige lasagne waar geparfumeerde tofu, gegrilde groenten en smeltende spinazie samenkomen. Het geheel wordt verfraaid door de toevoeging van Nurishh® Geraspt Mozzarella aan het einde van de kooktijd voor een heerlijke en gratinéerde toets.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
25
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 150 g Nurishh® Geraspt Mozzarella
  • 1 kg verse spinazie
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 ui, schoongemaakt en fijngesneden
  • 250 g kerstomaten
  • 500 g tofu
  • 10 bladeren van lasagna
  • olijfolie
  • gedroogde oregano
  • zout en peper

Bereiding

  1. Fruit de uien en de knoflook. Voeg de gewassen spinazie toe en kook deze, daarna uitlekken.
  2. Snijd de courgette en aubergine in plakjes. Bak ze in olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Vet een ovenschaal in met olie en leg een eerste laag lasagnebladen. Verkruimel de tofu en meng deze met de oregano, peper en zout.
  4. Verdeel de helft van het tofu-mengsel over de lasagnebladen en bedek met een laag spinazie.
  5. Voeg een tweede laag lasagnebladen toe. Leg daar de courgettes en aubergines op.
  6. Voeg weer een laag lasagnebladen toe, de rest van de tofu en dek af met de cherry tomaten.
  7. Bak de lasagne in een voorverwarmde oven op 190°C voor ongeveer 25 minuten.
  8. Voeg de Nurishh® Geraspt Mozzarella toe in de laatste 5 minuten van de kooktijd in een oven op 95°C.