Vegan bagnat

Een plantaardige versie van de klassieke pain bagnat die smaak en frisheid perfect combineert! Met gegrilde aubergine, plantaardige tonijn en met Boursin® Look & Fijne Kruiden 100% plantaardig proef je in elke hap een heerlijk evenwicht tussen zachte texturen en zonnige smaken.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
30
minuten
Bereidingstijd
5
minuten
Prijs categorie
€€

Ingrediënten

  • 1 bagnat broodje (150g)
  • 30 g Boursin® Look & Fijne Kruiden 100% plantaardig
  • 60 g gegrilde aubergines
  • 30 g geraspte wortelen
  • 100 g plantaardige tonijn
  • 20 g tomatenconfijt
  • 10 g pijnboompitten
  • 5 dl olijfolie/citroenvinaigrette

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten licht in een pan.
  2. Meng ze daarna met de geraspte wortelen en de gekonfijte tomaten.
  3. Voeg ⅔ van de vinaigrette toe en meng goed.
  4. Meng vervolgens de plantaardige tonijn onder het geheel.
  5. Maak de Boursin® Look & Fijne Kruiden 100% plantaardig los met een beetje vinaigrette en smeer dit op beide helften van het bagnatbroodje.
  6. Leg de gegrilde aubergine op de onderste helft van het broodje.
  7. Schep het mengsel erbovenop en zorg voor een mooie presentatie.

Tip van de chef
Voor een frisse, lichtzure toets kun je wat fijngesneden spinazieblaadjes toevoegen aan het mengsel.