Tussen de zachtheid van Kiri® Professional Kuipje Natuur en de warmte van chorizo brengt deze tartine zon op je bord. De piperade, bereid met paprika, tomaten en uien, roept de smaken van het Baskenland op en combineert perfect met de romige textuur van de kaas. Serveer warm of lauw, als voorgerecht of lichte maaltijd.
Tartine piperade en chorizo
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
30
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
Prijs categorie
–
Ingrediënten
- 10 takjes boerenbrood
- 300 g julienne van chorizo
- 200 g Kiri® Professional Kuipje Natuur
- 1 kg gepelde tomaat
- 1 kg zoete chilipeper
- 1 kg gele ui
- 2 peulen knoflook
- 3,5 koffielepels peper
- zout en versgemalen peper (optioneel)
Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
- Snijd de pepers in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukken.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de gesneden uien toe en laat ze zachtjes smelten, af en toe roerend (zonder te laten kleuren).
- Voeg de pepers toe en laat 15 minuten op middelhoog vuur sudderen.
- Voeg de tomatenblokjes en de teentjes knoflook toe, meng goed en voeg de takjes tijm toe.
- Laat 20 minuten op laag vuur sudderen.
- Aan het einde van de kooktijd, voeg de Espelette-peperpoeder en zout toe.
- Rooster de plakken boerenbrood, smeer ze in met Kiri®, leg de piperade erop en voeg de julienne van chorizo toe.