Tajine van kip met groene olijven en gekonfijte citroen

Ontdek onze heerlijke tajine van kip met groene olijven en gekonfijte citroen, verrijkt met La Vache qui rit® Professional Formule Plus. Een smaakvol en geurend gerecht dat je rechtstreeks naar het hart van Marokko brengt.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
45
minuten
Bereidingstijd
45
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 50 cl olijfolie
  • 100 stuks kippendijen
  • 3 kg fijngehakte rode uien
  • 3 kg wortelen
  • 2 kg selderijstengels, in stukjes gesneden
  • 250 g fijngehakte knoflook
  • 4 kruidentuiltjes
  • 2 kg ontpitte groene olijven
  • 2 kg gezouten citroen, in kleine stukjes gesneden
  • 5 l kippenbouillon
  • 4 bosjes gehakte koriander
  • 2 kg La Vache qui rit® Professional Formule Plus
  • zout & peper
  • chilivlok

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en bak de gemarineerde kipdijen goudbruin.
  2. Voeg alle groenten, de knoflook en de kruidenboeketjes toe, en laat 5 minuten fruiten.
  3. Voeg de bouillon toe en zet het gerecht 15 minuten in de oven.
  4. Voeg de groene olijven en de gekonfijte citroen toe en laat nog eens 15 minuten verder garen.
  5. Haal de kip en de aromatische kruiden eruit en houd ze warm.
  6. Breng de saus aan de kook en voeg La Vache qui rit® Professional Formule Plus toe. Meng goed om de saus te homogeniseren, voeg de koriander toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Plaats de groenten in het midden van het bord, leg de kip erop en verdeel de olijven en citroen erover. Bedek alles royaal met de saus.
  8. Serveer het gerecht goed heet.