rundsvlees Stroganoff

Rundsvlees Stroganoff met aardappelgratin Dauphinois

Ontdek ons heerlijk rundsvlees Stroganoff, geserveerd met een romige gratin dauphinois, verrijkt met de kaas La Vache qui rit® Professional Formule Plus.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
45
minuten
Bereidingstijd
300
minuten
Prijs categorie
€€

Ingrediënten

  • 15 kg rundsvlees in blokjes
  • 20 cl olie
  • 1 kg fijngehakte ui
  • 250 g tomatenpuree
  • 200 g bloem
  • 20 cl cognac
  • 10 l gerehydrateerde runderbouillon
  • 50 g paprikapoeder
  • 2 kg La Vache qui rit® Professional Formule Plus

Bereiding

Voor het gestoofde rundsvlees

  1. Kleur het gestoofde rundvlees aan in de olie.
  2. Voeg de uien, het kruidenboeket toe en laat verder kleuren.
  3. Voeg het tomatenconcentraat en de bloem toe. Laat rustig koken.
  4. Blus af met de cognac en voeg de runderbouillon en de paprika toe.
  5. Laat 3 tot 4 uur zachtjes sudderen.
  6. Aan het einde van de kooktijd, voeg La Vache qui Rit® toe.
  7. Breng op smaak en houd warm op +63°C.

Voor de gratin Dhaupinois

  1. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en leg ze in een ingevette GN1 bakplaat.
  2. Kook de melk met de knoflook, zout, peper en nootmuskaat, voeg La Vache qui Rit® toe en giet dit mengsel over de aardappelen.
  3. Bak 1 uur in de oven op 180°C.

Tip van de chef
Voeg op het laatste moment fijngehakte platte peterselie toe.