Ontdek ons heerlijk rundsvlees Stroganoff, geserveerd met een romige gratin dauphinois, verrijkt met de kaas La Vache qui rit® Professional Formule Plus.
Rundsvlees Stroganoff met aardappelgratin Dauphinois
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
45
minuten
Bereidingstijd
300
minuten
Prijs categorie
€€
Ingrediënten
- 15 kg rundsvlees in blokjes
- 20 cl olie
- 1 kg fijngehakte ui
- 250 g tomatenpuree
- 200 g bloem
- 20 cl cognac
- 10 l gerehydrateerde runderbouillon
- 50 g paprikapoeder
- 2 kg La Vache qui rit® Professional Formule Plus
Bereiding
Voor het gestoofde rundsvlees
- Kleur het gestoofde rundvlees aan in de olie.
- Voeg de uien, het kruidenboeket toe en laat verder kleuren.
- Voeg het tomatenconcentraat en de bloem toe. Laat rustig koken.
- Blus af met de cognac en voeg de runderbouillon en de paprika toe.
- Laat 3 tot 4 uur zachtjes sudderen.
- Aan het einde van de kooktijd, voeg La Vache qui Rit® toe.
- Breng op smaak en houd warm op +63°C.
Voor de gratin Dhaupinois
- Snijd de aardappelen in dunne plakjes en leg ze in een ingevette GN1 bakplaat.
- Kook de melk met de knoflook, zout, peper en nootmuskaat, voeg La Vache qui Rit® toe en giet dit mengsel over de aardappelen.
- Bak 1 uur in de oven op 180°C.
Tip van de chef
Voeg op het laatste moment fijngehakte platte peterselie toe.