Salade met geroosterde pompoen

Een herfstige salade met zachte, verrassende smaken: geroosterde pompoen gaat perfect samen met frisse rode biet en de smeuïge rijkdom van Maredsous® Fagotin Tradition. Afgewerkt met een geurende vinaigrette en krokante zaadjes – ideaal voor een gezonde én smaakvolle pauze.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
45
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
Prijs categorie
€€

Ingrediënten

  • enkele schijfjes Maredsous® Fagotin Tradition
  • 140 g pompoenen
  • 0,5 gekookte rode biet
  • 2 grote dadels
  • 1 handvol mesclun salade
  • 1 el pompoenpitten
  • 0,5 el olijfolie
  • 0,5 el vloeibare honing
  • 0,5 el rode wijn- of sherryazijn
  • 1 tl graanmosterd
  • zout & peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6). Snijd de pompoen in niet te dikke schijven (schillen is niet nodig) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een halve eetlepel olie en meng goed zodat alle stukken bedekt zijn. Kruid met peper en zout. Bak 15 minuten in de oven. Voeg daarna de pompoenpitten toe en laat nog 5 minuten verder garen.
  2. Maak intussen de vinaigrette: meng eerst de azijn, honing, zout en peper. Voeg daarna de mosterd en olie toe en roer tot een egale dressing. Snijd de rode biet in schijfjes, ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Snijd de Maredsous® Fagotin Tradition in plakjes.
  3. Schik alle ingrediënten op een groot bord en serveer met brood. Serveer de vinaigrette apart.

Tip van de chef
De gaartijd van pompoen kan verschillen naargelang de soort. Prik er even in met een mesje om te checken of hij mooi gaar is.