Creamy-pumpkin-risotto-with-The-Laughing-Cow

Romige risotto met pompoen

Een romige risotto met de zachte smaken van pompoen, verrijkt met La Vache qui rit® Professional Terrine Smeltkaas Natuur voor een extra smeuïge textuur. De doperwtjes en grofgehakte noten zorgen voor een frisse toets en een knapperige bite – perfect in balans.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
45
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 6 kg risottorijst
  • 300 ml olijfolie
  • 300 g bevroren knoflookblokjes
  • 2,5 kg diepgevroren gehakte uien
  • 15 l gerehydrateerde groentebouillon
  • 5 kg diepgevroren erwten
  • 8 kg in blokjes gesneden pompoen
  • 1 l vloeibare room
  • 2 kg La Vache qui rit® Professional Terrine Smeltkaas Natuur
  • 500 g walnootstukjes, grootte 2/6 mm

Bereiding

  1. Fruit de rijst glazig in olijfolie.
  2. Voeg de look en de uien toe en laat zachtjes garen gedurende 15 minuten.
  3. Bevochtig de risotto met een deel van de bouillon en voeg geleidelijk aan bij tot ¾ van de gaartijd bereikt is.
  4. Voeg daarna de doperwtjes en de blokjes pompoen toe en laat nog 10 minuten verder garen.
  5. Meng de room met La Vache qui rit® en roer dit mengsel beetje bij beetje door de risotto.
  6. Serveer in een geschikt bord of kom en werk af met grofgehakte noten.