Een romige risotto met de zachte smaken van pompoen, verrijkt met La Vache qui rit® Professional Terrine Smeltkaas Natuur voor een extra smeuïge textuur. De doperwtjes en grofgehakte noten zorgen voor een frisse toets en een knapperige bite – perfect in balans.
Romige risotto met pompoen
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
45
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
Prijs categorie
€
Ingrediënten
- 6 kg risottorijst
- 300 ml olijfolie
- 300 g bevroren knoflookblokjes
- 2,5 kg diepgevroren gehakte uien
- 15 l gerehydrateerde groentebouillon
- 5 kg diepgevroren erwten
- 8 kg in blokjes gesneden pompoen
- 1 l vloeibare room
- 2 kg La Vache qui rit® Professional Terrine Smeltkaas Natuur
- 500 g walnootstukjes, grootte 2/6 mm
Bereiding
- Fruit de rijst glazig in olijfolie.
- Voeg de look en de uien toe en laat zachtjes garen gedurende 15 minuten.
- Bevochtig de risotto met een deel van de bouillon en voeg geleidelijk aan bij tot ¾ van de gaartijd bereikt is.
- Voeg daarna de doperwtjes en de blokjes pompoen toe en laat nog 10 minuten verder garen.
- Meng de room met La Vache qui rit® en roer dit mengsel beetje bij beetje door de risotto.
- Serveer in een geschikt bord of kom en werk af met grofgehakte noten.