Quinoa-risotto met gevogelte

Een originele twist op de klassieke risotto, met quinoa, groenten en gevogelte voor een gerecht dat zowel evenwichtig als vol smaak is. De finishing touch met La Vache qui rit® Professional Terrine Smeltkaas Natuur zorgt voor een onweerstaanbare romigheid, terwijl krokant gebakken uitjes voor een knapperige toets zorgen.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
25
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 5 kg in blokjes gesneden courgettes
  • 2,5 kg fijngesneden wortelen
  • 2,5 kg fijngehakte uien
  • 25 cl olijfolie
  • 8 kg gesauteerde kalkoen stukjes
  • 15 l kippenbouillon
  • 7 kg quinoa
  • 2,5 kg La Vache qui rit® Professional Terrine Smeltkaas Natuur
  • 500 g fijngesneden bieslook
  • zout & peper

Bereiding

  1. Fruit de groenten en het vlees in olijfolie aan en blus met ¾ van de kippenbouillon. Laat 15 minuten garen.
  2. Voeg de quinoa toe en laat 12 minuten verder garen, al roerend.
  3. Meng de resterende ¼ bouillon met La Vache qui rit® Professional Terrine Smeltkaas Nature.
  4. Voeg dit mengsel samen met de bieslook toe aan de risotto en laat inkoken tot je een smeuïge, gebonden structuur krijgt.
  5. Kruid indien nodig bij met zout en peper.
  6. Meng alles goed en serveer in een diep bord.

Tip van de chef
Werk net voor het serveren af met krokant gebakken uitjes voor een extra crunch.