Een originele twist op de klassieke risotto, met quinoa, groenten en gevogelte voor een gerecht dat zowel evenwichtig als vol smaak is. De finishing touch met La Vache qui rit® Professional Terrine Smeltkaas Natuur zorgt voor een onweerstaanbare romigheid, terwijl krokant gebakken uitjes voor een knapperige toets zorgen.
Quinoa-risotto met gevogelte
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
25
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
Prijs categorie
€
Ingrediënten
- 5 kg in blokjes gesneden courgettes
- 2,5 kg fijngesneden wortelen
- 2,5 kg fijngehakte uien
- 25 cl olijfolie
- 8 kg gesauteerde kalkoen stukjes
- 15 l kippenbouillon
- 7 kg quinoa
- 2,5 kg La Vache qui rit® Professional Terrine Smeltkaas Natuur
- 500 g fijngesneden bieslook
- zout & peper
Bereiding
- Fruit de groenten en het vlees in olijfolie aan en blus met ¾ van de kippenbouillon. Laat 15 minuten garen.
- Voeg de quinoa toe en laat 12 minuten verder garen, al roerend.
- Meng de resterende ¼ bouillon met La Vache qui rit® Professional Terrine Smeltkaas Nature.
- Voeg dit mengsel samen met de bieslook toe aan de risotto en laat inkoken tot je een smeuïge, gebonden structuur krijgt.
- Kruid indien nodig bij met zout en peper.
- Meng alles goed en serveer in een diep bord.
Tip van de chef
Werk net voor het serveren af met krokant gebakken uitjes voor een extra crunch.