Een zijdezachte panna cotta waarbij de romige zachtheid van Kiri® Professional Kuipje Natuur met room perfect samengaat met de volle smaak van bosbessen. Voor een extra frisse toets: werk af met een paar blaadjes munt vlak voor het serveren.
Panna cotta met bosbessen
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
15
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
Prijs categorie
€
Ingrediënten
- 2,5 kg bosbessen
- 1,2 kg suiker
- 1 kg Kiri® Professional Kuipje Natuur
- 1 l vloeibare room
- 7 l melk
- 20 g rundergelatine poeder
Bereiding
- Laat de dag voordien 2 kg bosbessen marineren in 100 g suiker.
- Breng de volgende dag de bosbessen samen met de suiker 2 minuten aan de kook en verdeel ze over de bodem van de glaasjes.
- Meng de Kiri® met de vloeibare room.
- Breng de melk aan de kook met de resterende 1,1 kg suiker, voeg de voorgeweekte gelatine toe en daarna het mengsel van room en Kiri®.
- Laat 5 minuten zachtjes doorkoken en giet het geheel vervolgens bovenop het bosbessenlaagje in de glaasjes.
- Laat 3 uur afkoelen in de koelkast of plaats in de snelkoelcel.
- Werk af met de resterende bosbessen.
Tip van de chef
Voor een frisse en elegante toets: garneer met enkele fijne blaadjes munt.