Panna cotta met bosbessen

Een zijdezachte panna cotta waarbij de romige zachtheid van Kiri® Professional Kuipje Natuur met room perfect samengaat met de volle smaak van bosbessen. Voor een extra frisse toets: werk af met een paar blaadjes munt vlak voor het serveren.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
15
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 2,5 kg bosbessen
  • 1,2 kg suiker
  • 1 kg Kiri® Professional Kuipje Natuur
  • 1 l vloeibare room
  • 7 l melk
  • 20 g rundergelatine poeder

Bereiding

  1. Laat de dag voordien 2 kg bosbessen marineren in 100 g suiker.
  2. Breng de volgende dag de bosbessen samen met de suiker 2 minuten aan de kook en verdeel ze over de bodem van de glaasjes.
  3. Meng de Kiri® met de vloeibare room.
  4. Breng de melk aan de kook met de resterende 1,1 kg suiker, voeg de voorgeweekte gelatine toe en daarna het mengsel van room en Kiri®.
  5. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken en giet het geheel vervolgens bovenop het bosbessenlaagje in de glaasjes.
  6. Laat 3 uur afkoelen in de koelkast of plaats in de snelkoelcel.
  7. Werk af met de resterende bosbessen.

Tip van de chef
Voor een frisse en elegante toets: garneer met enkele fijne blaadjes munt.