Kastanjesoep

Kastanjesoep

Een heerlijke kastanjesoep, verfijnd met de zachte smaak van La Vache qui rit® Professional Formule Plus kaas.
Een smaakvolle combinatie van de volle smaak van kastanjes en de romigheid van de kaas.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
15
minuten
Bereidingstijd
45
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 300 g boter
  • 1 kg prei, dun gesneden
  • 3 kg gekookte kastanjes
  • 1 kg aardappel
  • 18 l gevogeltebouillon
  • 3 l melk
  • 2 kg La Vache qui rit® Professional Formule Plus
  • zout & peper

Bereiding

  1. Fruit de prei en de kastanjes enkele minuten in de boter.
  2. Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken.
  3. Voeg de aardappelen en de kippenbouillon toe.
  4. Breng aan de kook en laat 40 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Mix de soep en voeg de melk en La Vache qui rit® Formule Plus toe.
  6. Breng verder op smaak en serveer warm.

Tip van de chef
Werk deze soep af met wat groene anijs voor een extra herfsttoets.