Een verfijnd gerecht waarin de zachte platte vis en de prei-gnocchi perfect samengaan met een romige saus op basis van Maredsous® Dubbelroom. Samen met verse kruiden, biedt dit recept een combinatie van verfijndheid en smaakvolle verwennerij.
Gnocchi met platvis
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
Prijs categorie
€
Ingrediënten
- 3 kg Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom
- 1,5 kg boter
- 8 kg prei, in reepjes
- 8 kg gnocchi, beetgaar gekookt
- 120 g scholfilets zonder graten
- 40 cl olijfolie
- 20 cl kippenbouillon
- 100 g gemalen venkelzaad
- zout & peper
- verse dille en bieslook
Bereiding
- Verhit de boter en bak de prei totdat deze zacht is. Voeg de gnocchi toe en bak ze kort mee.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de platte visfilets neer en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze in de oven totdat ze gaar en zacht zijn, ongeveer 8 minuten.
- Bereid de saus door de bouillon met de kruiden te laten koken. Voeg de Maredsous® Dubbel Room toe en laat kort indikken. Werk af met gehakte dille en bieslook.
- Leg de prei-gnocchi op de gebakken platte visfilets.
- Garneer met de saus op basis van Maredsous® Dubbel Room en de verse kruiden.