Gnocchi à la plie

Gnocchi met platvis

Een verfijnd gerecht waarin de zachte platte vis en de prei-gnocchi perfect samengaan met een romige saus op basis van Maredsous® Dubbelroom. Samen met verse kruiden, biedt dit recept een combinatie van verfijndheid en smaakvolle verwennerij.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 3 kg Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom
  • 1,5 kg boter
  • 8 kg prei, in reepjes
  • 8 kg gnocchi, beetgaar gekookt
  • 120 g scholfilets zonder graten
  • 40 cl olijfolie
  • 20 cl kippenbouillon
  • 100 g gemalen venkelzaad
  • zout & peper
  • verse dille en bieslook

Bereiding

  1. Verhit de boter en bak de prei totdat deze zacht is. Voeg de gnocchi toe en bak ze kort mee.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de platte visfilets neer en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze in de oven totdat ze gaar en zacht zijn, ongeveer 8 minuten.
  3. Bereid de saus door de bouillon met de kruiden te laten koken. Voeg de Maredsous® Dubbel Room toe en laat kort indikken. Werk af met gehakte dille en bieslook.
  4. Leg de prei-gnocchi op de gebakken platte visfilets.
  5. Garneer met de saus op basis van Maredsous® Dubbel Room en de verse kruiden.