Terrine Smeerkaas Dubbelroom

Gehaktballetjes in tomatensaus

Laat je verwennen met deze heerlijke gehaktballetjes in tomatensaus, verrijkt met de verrukkelijke Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom. Een smakelijk recept vol smaken dat alle liefhebbers van goede keuken zal bekoren.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
75
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 50 g Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom
  • 150 g gekruid varkens- en kalfsvleesgehakt
  • 0,50 ui
  • 82,5 g tomatenpassata
  • 0,50 blad van laurier
  • 0,25 takje rozemarijn
  • 3 basilicumblaadjes
  • zout en peper

Bereiding

  1. Vul 3 vakjes van een ijsblokjeshouder met Maredsous® Smeerkaas Dubbelroom. Plaats deze minimaal 1 uur in de vriezer.
  2. Vorm 3 grote gehaktballen met het gekruide mengsel en plaats in elk een ijsblokje Maredsous in het midden. Sluit ze goed en zet ze even in de koelkast.
  3. Pel de uien en snijd ze in ringen. Laat ze in een pan met wat olie zacht worden. Voeg de tomatenpassata, laurier en rozemarijn toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Voeg de gehaktballen toe, dek af en laat ze 25 minuten op laag vuur koken.
  5. Bestrooi het gerecht met basilicumblaadjes en serveer.