Een heerlijke recept voor Zeeuwse oesters met een romige saus. Het geheel wordt afgemaakt met een vleugje Boursin® Professional Cuisine. Een explosie van smaken bij elke hap!
Gegratineerde oesters
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
45
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
Prijs categorie
€€€
Ingrediënten
- 60 platte oesters uit Zeeland
- 8 eigelen
- 20 cl oestersap
- 20 cl droge witte wijn
- 250 g Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden
- cayennepeper
Bereiding
- Kook de oesters 2 minuten stoom op 100°C totdat ze open zijn. Verzamel het kookvocht.
- Haal de oesters uit hun schelpen en zet ze apart.
- Bewaar de onderste delen van de schelpen en spoel ze goed af.
- Plaats een oester terug in elke schelp. Giet het kookvocht van de oesters door een doek in een koekenpan.
- Voeg de witte wijn, de eidooiers en de cayennepeper toe. Klop het mengsel op laag vuur tot het een sabayon wordt.
- Klop totdat het mengsel is afgekoeld.
- Voeg de Boursin® Professional toe met een spatel.
- De sabayon is nu klaar. Schep de sabayon op elke oester en gratineer onder een heet grill of salamander.
Tip van de chef
Voor een extra verfijning kunt u een gesmoorde prei of spinazie onder de oesters leggen.