Huitres gratinees

Gegratineerde oesters

Een heerlijke recept voor Zeeuwse oesters met een romige saus. Het geheel wordt afgemaakt met een vleugje Boursin® Professional Cuisine. Een explosie van smaken bij elke hap!

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
45
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
Prijs categorie
€€€

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de oesters 2 minuten stoom op 100°C totdat ze open zijn. Verzamel het kookvocht.
  2. Haal de oesters uit hun schelpen en zet ze apart.
  3. Bewaar de onderste delen van de schelpen en spoel ze goed af.
  4. Plaats een oester terug in elke schelp. Giet het kookvocht van de oesters door een doek in een koekenpan.
  5. Voeg de witte wijn, de eidooiers en de cayennepeper toe. Klop het mengsel op laag vuur tot het een sabayon wordt.
  6. Klop totdat het mengsel is afgekoeld.
  7. Voeg de Boursin® Professional toe met een spatel.
  8. De sabayon is nu klaar. Schep de sabayon op elke oester en gratineer onder een heet grill of salamander.

Tip van de chef
Voor een extra verfijning kunt u een gesmoorde prei of spinazie onder de oesters leggen.