Aubergines gatinées

Gegratineerde aubergines

Heerlijk gegratineerde aubergines waarbij de zoete smaak van geroosterde groenten perfect samengaat met malse kip en de romige smeuïgheid van Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 3 kg Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom
  • 50 grote aubergines
  • 30 cl olijfolie
  • 50 g geperste knoflook
  • 10 kg kipfilets
  • 200 g Italiaans kruidenmengsel (salie, basilicum, oregano)
  • 2 kg salade met vinaigrette (rucola)

Bereiding

  1. Meng de olijfolie met de geperste look.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C.
  3. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en maak inkepingen in het vruchtvlees (snijd de schil niet door). Besprenkel met het look-olie-mengsel en bestrooi lichtjes met grof zout. Rooster de aubergines ongeveer 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  4. Lepel voorzichtig het vruchtvlees uit de schil en snijd het in gelijke blokjes.
  5. Verhit de rest van de olijfolie met de Italiaanse kruiden en bak hierin de kipfilet goudbruin. Voeg de aubergineblokjes toe. Werk af met Maredsous® Terrine Smeerkaas Dubbelroom.
  6. Vul de uitgeholde auberginehelften opnieuw met de vulling en warm ze op in de oven.
  7. Serveer per persoon een halve aubergine met een beetje rucola en vinaigrette.

Tip van de chef
Werk de aubergine net voor het serveren af met een sneetje Maredsous Caractère en gratineer onder de salamander voor een extra smaakvolle toets.