Geïnspireerd door de traditionele Crécy-soep met wortelen, verrast deze koude versie door zijn lichtheid en romigheid. De wortelen, licht zoet, combineren perfect met de aromatische zachtheid van Boursin® Cuisine Professional Look & Fijne Kruiden. Een frisse, elegante en kleurrijke soep, perfect als voorgerecht voor de mooie dagen.
Fraîcheur Crécy
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
32
minuten
Prijs categorie
–
Ingrediënten
- 500 g fijngesneden wortelen
- 100 g fijngehakte uien
- cl koolzaadolie
- gevogeltebouillon
- 150 g Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden
- 100 g lange rijst
- 3 takjes citroensap
- 0,5 koffielepel gedroogde basilicum
- 0,5 sinaasappel
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de koolzaadolie op laag vuur in een pan en bak de gesneden uien tot ze licht gekleurd zijn (ongeveer 5 minuten).
- Voeg de wortelschijfjes toe en bak nog enkele minuten (2 minuten) onder af en toe roeren. Voeg de knoflookpuree toe en blus af met de kippenbouillon.
- Voeg de rijst, citroen-tijm, gedroogde basilicum, een draai van de pepermolen toe en laat 25 minuten zachtjes koken.
- Controleer of de rijst goed gaar is voordat je de pan van het vuur haalt.
- Doe alles over in een inox bak en verwijder de takjes tijm. Zet het mengsel te koelen in de koeling.
- Pureer alles in een blender tot een zeer gladde textuur en voeg de sinaasappelrasp toe. Pas de smaak eventueel aan met extra kruiden.
- Schep de soep in een transparant schaaltje en voeg een quenelle van Boursin® Cuisine toe voor de degustatie.