Fraîcheur Crécy

Geïnspireerd door de traditionele Crécy-soep met wortelen, verrast deze koude versie door zijn lichtheid en romigheid. De wortelen, licht zoet, combineren perfect met de aromatische zachtheid van Boursin® Cuisine Professional Look & Fijne Kruiden. Een frisse, elegante en kleurrijke soep, perfect als voorgerecht voor de mooie dagen.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
32
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 500 g fijngesneden wortelen
  • 100 g fijngehakte uien
  • cl koolzaadolie
  • gevogeltebouillon
  • 150 g Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden
  • 100 g lange rijst
  • 3 takjes citroensap
  • 0,5 koffielepel gedroogde basilicum
  • 0,5 sinaasappel
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de koolzaadolie op laag vuur in een pan en bak de gesneden uien tot ze licht gekleurd zijn (ongeveer 5 minuten).
  2. Voeg de wortelschijfjes toe en bak nog enkele minuten (2 minuten) onder af en toe roeren. Voeg de knoflookpuree toe en blus af met de kippenbouillon.
  3. Voeg de rijst, citroen-tijm, gedroogde basilicum, een draai van de pepermolen toe en laat 25 minuten zachtjes koken.
  4. Controleer of de rijst goed gaar is voordat je de pan van het vuur haalt.
  5. Doe alles over in een inox bak en verwijder de takjes tijm. Zet het mengsel te koelen in de koeling.
  6. Pureer alles in een blender tot een zeer gladde textuur en voeg de sinaasappelrasp toe. Pas de smaak eventueel aan met extra kruiden.
  7. Schep de soep in een transparant schaaltje en voeg een quenelle van Boursin® Cuisine toe voor de degustatie.