Flamiche-met-prei

Flamiche met prei

Herontdek de flamiche met prei in een praktische versie die je gemakkelijk onderweg kunt eten! De smeuïge combinatie van prei, spekjes en La Vache qui rit® Professional Formule Plus maakt het een heerlijke en troostrijke hap.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
25
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 9 kg prei
  • 400 g boter
  • 1,6 kg gerookte spekblokjes
  • 2,4 l bechamelsaus
  • 1,4 kg kruimeldeeg
  • 2,4 kg La Vache qui rit® Professional Formule Plus
  • 3,2 l eieren
  • zout en peper

Bereiding

  1. Laat de gesneden prei 15 minuten stoven in de boter.
  2. Voeg de spekjes toe en laat 5 minuten sudderen. Breng het op smaak indien nodig.
  3. Mix het prei- en spekmengsel met de béchamel en het kruimeldeeg.
  4. Voeg de La Vache qui rit® Professional Formule Plus, de eieren, zout en peper toe.
  5. Vul kleine quichevormpjes met het mengsel en zet ze 10 minuten in een stoomoven of combi-oven op 95°C.
  6. Haal ze uit de vormpjes en serveer.