Feuillantine Contoise

De feuillantine contoise herinterpreteert de smaken uit het oosten van Frankrijk in een versie die zowel verrukkelijk als verfijnd is. De knapperigheid van het bladerdeeg contrasteert prachtig met de romigheid van La Vache qui rit® Natuur, terwijl de Morteau-worst en seizoensgebonden groenten voor een rijke smaak zorgen.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
30
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter op middelhoog vuur in een pan, voeg de bloem toe en roer meteen met een garde om deze goed met de boter te mengen.
  2. Laat het mengsel lichtjes goudbruin worden om een roux te krijgen, voeg dan de melk toe en laat het mengsel indikken op middelhoog vuur, regelmatig roerend.
  3. Voeg La Vache qui rit®, de nootmuskaat en kruiden naar smaak toe.
  4. Laat afkoelen onder plasticfolie.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Leg het eerste vel bladerdeeg op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  7. Verspreid ongeveer een derde van de saus over het hele rechthoekige deeg, laat een rand van 3 cm aan de zijkanten vrij.
  8. Bedek met 6 plakjes ham. Verspreid opnieuw een derde van de saus bovenop, leg de resterende 6 plakjes ham erop en eindig met de overgebleven béchamelsaus.
  9. Dek af met het tweede vel bladerdeeg, snijd het precies op maat en druk de randen dicht met de achterkant van een vork.
  10. Gebruik een kwastje om de bovenkant in te smeren met eidooier en maak een ruitpatroon met de punt van een mes.
  11. Bak het in de oven gedurende 40 minuten.
    Snijd naar wens en serveer met een salade.