De zomercassoulet

Hernieuw de traditionele cassoulet uit het Zuidwesten met een lichtere versie, ideaal voor de zomer. Witte bonen combineren perfect met gegrilde groenten en een vleugje Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden, wat zorgt voor een delicate en smaakvolle romigheid. Een genereus, kleurrijk en smaakvol gerecht dat de dagelijkse routine doorbreekt en toch eenvoudig te bereiden is.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 10 Toulouse worstjes
  • 20 gekonfijte eend
  • 1,5 kg
  • 10 kleine nieuwe ui
  • 10 tomaten
  • 100 g knoflookpulp
  • 55 g paneermeel
  • 2 bladeren laurier
  • 5 streng verse tijm
  • 1 olijfolie
  • 50 cl kalfsbouillon
  • 108 g Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwijder de stelen van de lente-uitjes, snijd ze doormidden en snijd de stelen fijn.
  2. Was de tomaten en snijd ze in kwarten.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de eendenboutjes aan beide kanten 5 minuten goudbruin.
  4. Verwijder de eendenboutjes en bak de worstjes rondom bruin, 5 minuten. Zet opzij.
  5. Verwarm de olijfolie in de pan, bak de lente-uitjes, voeg de knoflookpulp en tomaten toe.
  6. Doe de geschaafde/of geschelde tuinbonen, laurier, de fijngehakte lente-ui-stelen, tijm en runderfond erbij.
  7. Meng goed en voeg de worstjes en de eendenboutjes toe. Laat 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan koken.
  8. Verwijder de laurierblaadjes en de takjes tijm. Verdeel de groenten en het vlees gelijkmatig over aardewerken ovenschalen.
  9. Voeg de Boursin® Cuisine toe aan de kookbouillon en breng op smaak.
  10. Giet de Boursin® saus over de gerechten, bestrooi met broodkruim en zet de schalen kort onder de grill.