Hernieuw de traditionele cassoulet uit het Zuidwesten met een lichtere versie, ideaal voor de zomer. Witte bonen combineren perfect met gegrilde groenten en een vleugje Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden, wat zorgt voor een delicate en smaakvolle romigheid. Een genereus, kleurrijk en smaakvol gerecht dat de dagelijkse routine doorbreekt en toch eenvoudig te bereiden is.
De zomercassoulet
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
–
Bereidingstijd
–
Prijs categorie
–
Ingrediënten
- 10 Toulouse worstjes
- 20 gekonfijte eend
- 1,5 kg
- 10 kleine nieuwe ui
- 10 tomaten
- 100 g knoflookpulp
- 55 g paneermeel
- 2 bladeren laurier
- 5 streng verse tijm
- 1 olijfolie
- 50 cl kalfsbouillon
- 108 g Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden
- zout en peper
Bereiding
- Verwijder de stelen van de lente-uitjes, snijd ze doormidden en snijd de stelen fijn.
- Was de tomaten en snijd ze in kwarten.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de eendenboutjes aan beide kanten 5 minuten goudbruin.
- Verwijder de eendenboutjes en bak de worstjes rondom bruin, 5 minuten. Zet opzij.
- Verwarm de olijfolie in de pan, bak de lente-uitjes, voeg de knoflookpulp en tomaten toe.
- Doe de geschaafde/of geschelde tuinbonen, laurier, de fijngehakte lente-ui-stelen, tijm en runderfond erbij.
- Meng goed en voeg de worstjes en de eendenboutjes toe. Laat 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan koken.
- Verwijder de laurierblaadjes en de takjes tijm. Verdeel de groenten en het vlees gelijkmatig over aardewerken ovenschalen.
- Voeg de Boursin® Cuisine toe aan de kookbouillon en breng op smaak.
- Giet de Boursin® saus over de gerechten, bestrooi met broodkruim en zet de schalen kort onder de grill.