Een heerlijk smeuïge chocoladecrème, op smaak gebracht met de romige zachtheid van La Vache qui rit® Professional Formule Plus. Voor een extra intense chocoladesmaak kun je voor het bakken wat chocoladedruppels toevoegen – onweerstaanbaar!
Chocoladecrème
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
15
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Prijs categorie
€
Ingrediënten
- 5 l melk
- 2 kg La Vache qui rit® Professional Formule Plus
- 700 g 60 tot 72% couverturechocolade
- 2,1 l vloeibare eieren
- 28 cl eigelen
- 700 g suiker
Bereiding
- Verwarm de melk samen met La Vache qui Rit® Professional Formule Plus.
- Giet dit mengsel in twee keer over de chocolade en roer goed tot een gladde massa.
- Klop de eidooiers luchtig met de suiker tot een lichte, romige textuur.
- Voeg dit toe aan het chocolademengsel en meng grondig.
- Verdeel het mengsel over ramequins en bak 20 minuten in een combisteamer op 120°C.
- Laat onmiddellijk afkoelen.
Tip van de chef
Voeg voor een extra smeuïge toets enkele chocoladedruppels toe aan de potjes vóór het bakken.