Enhance the traditional cannelloni recipe by incorporating Swiss chard or spinach leaves for added vegetables and flavour.

Cannelloni met tomatensaus en rundvlees

Geef de klassieke cannelloni een verrassende twist door er snijbiet of spinazie aan toe te voegen voor extra groenten en smaak. Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden zorgt voor een heerlijk smeuïge en romige toets in dit hartige ovengerecht.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
40
minuten
Bereidingstijd
48
minuten
Prijs categorie
€€

Ingrediënten

  • 300 ml olijfolie
  • 1,5 kg fijngehakte uien
  • 7,5 kg rundergehakt
  • 800 ml rundvleesjus
  • 1 kruidentuiltje
  • 7,5 kg geblancheerde snijbieten of spinazieblaadjes
  • 12 kg tomatensaus
  • 4 kg Boursin® Professional Cuisine Look & Fijne Kruiden
  • 4 kg droge cannellonis
  • zout & peper

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en fruit de ui enkele minuten glazig.
  2. Voeg het losgeroerde rundvlees toe en laat garen.
  3. Schenk de rundjus en het kruidentuiltje erbij en laat het vlees verder sudderen.
  4. Voeg de snijbiet of spinazie toe, gevolgd door de tomatensaus, en laat opnieuw garen tot alles mooi gebonden is.
  5. Werk af met 2 kg Boursin® Professional, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat het cannellonimengsel snel afkoelen in een snelkoelcel.
  7. Vul de cannellonibuisjes met het mengsel en schik ze in een individuele ovenschaal of GN-plaat.
  8. Bedek met de resterende tomatensaus.
  9. Maak 2 kg Boursin® Professional los met de rundjus en giet dit mengsel over de cannelloni.
  10. Bak 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
    Serveer onmiddellijk.