Dit vegetarische gerecht verheft de ui door een langzame bereiding in de oven, waardoor de rijke smaak volledig naar voren komt. Gecombineerd met de romigheid van La Vache qui rit® Natuur verandert het in een fluweelzachte crème met een subtiele karamelsmaak. Serveer warm, in een glas of op een bord, voor een moment van pure zachtheid.
Ovenschotel met ui-crème
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
25
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
Prijs categorie
–
Ingrediënten
- 800 g uien
- 200 g La Vache qui rit® Professional Terrine Smeltkaas Natuur
- 100 g boter
- 80 g meel
- 2 l groentebouillon
- 5 cl rode wijn- of sherryazijn
- 100 g vloeibare eieren
- 100 g geraspte Gruyère
- broodcroutons
- zout en peper
Bereiding
- Pel en snijd de uien fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien totdat ze beginnen te karamelliseren. Strooi de bloem erbij en laat het even bakken.
- Roer 1 minuut door en voeg een pollepel groentebouillon toe om de bloem goed te verdunnen.
- Voeg de rest van de bouillon toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes koken.
- Pureer het mengsel met een staafmixer.
- Meng in een kom de eidooiers, de sherryazijn, La Vache qui rit® en de uiensoep.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Doe het mengsel in een kom, leg er stukjes brood op, bestrooi met geraspte gruyère en zet 5 minuten in de oven op 180°C.