Ovenschotel met ui-crème

Dit vegetarische gerecht verheft de ui door een langzame bereiding in de oven, waardoor de rijke smaak volledig naar voren komt. Gecombineerd met de romigheid van La Vache qui rit® Natuur verandert het in een fluweelzachte crème met een subtiele karamelsmaak. Serveer warm, in een glas of op een bord, voor een moment van pure zachtheid.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
25
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 800 g uien
  • 200 g La Vache qui rit® Professional Terrine Smeltkaas Natuur
  • 100 g boter
  • 80 g meel
  • 2 l groentebouillon
  • 5 cl rode wijn- of sherryazijn
  • 100 g vloeibare eieren
  • 100 g geraspte Gruyère
  • broodcroutons
  • zout en peper

Bereiding

  1. Pel en snijd de uien fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien totdat ze beginnen te karamelliseren. Strooi de bloem erbij en laat het even bakken.
  2. Roer 1 minuut door en voeg een pollepel groentebouillon toe om de bloem goed te verdunnen.
  3. Voeg de rest van de bouillon toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer het mengsel met een staafmixer.
  5. Meng in een kom de eidooiers, de sherryazijn, La Vache qui rit® en de uiensoep.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Doe het mengsel in een kom, leg er stukjes brood op, bestrooi met geraspte gruyère en zet 5 minuten in de oven op 180°C.