Romige linzensoep met milde specerijen

Geniet van de zachtheid van deze romige linzensoep met heerlijke milde specerijen. Dankzij La Vache qui rit® Professional Formule Plus biedt het een romige textuur, ideaal voor een zachte smaakervaring.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 500 ml olijfolie
  • 2 kg fijngehakte uien
  • 2 kg gehakte prei
  • 2 kg fijngesneden wortelen
  • 30 g milde specerijen (paprika, kurkuma, komijn, koriander, gember)
  • 5 kg rode linzen
  • 20 l water
  • 2 kg La Vache qui rit® Professional Emmer Smeltkaas Formule Plus
  • zout & peper

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie en fruit de groenten 5 minuten.
  2. Voeg de specerijen en de linzen toe en fruit nog 1 minuut.
  3. Voeg het water toe en laat 25 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep aan het einde van de kooktijd en voeg La Vache qui rit® Professional Formule Plus toe.
  5. Breng de smaak op peil.
  6. Serveer de soep in een soepterrine of kom.
  7. Serveer heet.