Ontdek de authentieke smaak van de boerengroentesoep, waar de rijkdom van de groenten samengaat met de romigheid van La Vache qui rit® Professional Formule Plus. Een troostrijke en smaakvolle soep, perfect voor een smakelijke pauze.
Boerengroentesoep
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
Prijs categorie
€€
Ingrediënten
- 500 g boter
- 1 kg buikspek halfgezouten of gerookt, in kleine blokjes gesneden
- 1 kg selderijstengel, dun gesneden
- 2 kg wortelen gesneden op ‘boerse’ wijze
- 2 kg prei, dun gesneden
- 1 kg raapjes in paysanne gesneden
- 2 kg groene kool gesneden op 'boerse' wijze
- 500 g aardappelen in paysanne gesneden
- 500 g gekookte groene bonen in blokjes
- 500 g gekookte doperwtjes in blokjes
- 20 l water
- 2 bosjes kervel
- 2 kg La Vache qui rit® Professional Emmer Smeltkaas Formule Plus
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de boter en laat de spekblokjes 2 minuten zweten.
- Voeg alle groenten toe behalve de sperziebonen en de doperwten, en laat nog eens 5 minuten zweten.
- Voeg het water toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg aan het einde van de kooktijd de resterende groenten toe en kook nog 2 minuten extra.
- Meng de soep met La Vache qui rit® Professional Formule Plus en breng op smaak.
- Werk af met fijngehakte kervel.
- Serveer in een soepterrine of in een kom.
- Serveer heet.