Een smakelijke plantaardige lasagne waar geparfumeerde tofu, gegrilde groenten en smeltende spinazie samenkomen. Het geheel wordt verfraaid door de toevoeging van Nurishh® Geraspt Mozzarella aan het einde van de kooktijd voor een heerlijke en gratinéerde toets.
Vegetarische lasagne
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
25
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Prijs categorie
–
Ingrediënten
- 150 g Nurishh® Geraspt Mozzarella
- 1 kg verse spinazie
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 ui, schoongemaakt en fijngesneden
- 250 g kerstomaten
- 500 g tofu
- 10 bladeren van lasagna
- olijfolie
- gedroogde oregano
- zout en peper
Bereiding
- Fruit de uien en de knoflook. Voeg de gewassen spinazie toe en kook deze, daarna uitlekken.
- Snijd de courgette en aubergine in plakjes. Bak ze in olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Vet een ovenschaal in met olie en leg een eerste laag lasagnebladen. Verkruimel de tofu en meng deze met de oregano, peper en zout.
- Verdeel de helft van het tofu-mengsel over de lasagnebladen en bedek met een laag spinazie.
- Voeg een tweede laag lasagnebladen toe. Leg daar de courgettes en aubergines op.
- Voeg weer een laag lasagnebladen toe, de rest van de tofu en dek af met de cherry tomaten.
- Bak de lasagne in een voorverwarmde oven op 190°C voor ongeveer 25 minuten.
- Voeg de Nurishh® Geraspt Mozzarella toe in de laatste 5 minuten van de kooktijd in een oven op 95°C.