Een plantaardige versie van de klassieke pain bagnat die smaak en frisheid perfect combineert! Met gegrilde aubergine, plantaardige tonijn en met Boursin® Look & Fijne Kruiden 100% plantaardig proef je in elke hap een heerlijk evenwicht tussen zachte texturen en zonnige smaken.
Vegan bagnat
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
30
minuten
Bereidingstijd
5
minuten
Prijs categorie
€€
Ingrediënten
- 1 bagnat broodje (150g)
- 30 g Boursin® Look & Fijne Kruiden 100% plantaardig
- 60 g gegrilde aubergines
- 30 g geraspte wortelen
- 100 g plantaardige tonijn
- 20 g tomatenconfijt
- 10 g pijnboompitten
- 5 dl olijfolie/citroenvinaigrette
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten licht in een pan.
- Meng ze daarna met de geraspte wortelen en de gekonfijte tomaten.
- Voeg ⅔ van de vinaigrette toe en meng goed.
- Meng vervolgens de plantaardige tonijn onder het geheel.
- Maak de Boursin® Look & Fijne Kruiden 100% plantaardig los met een beetje vinaigrette en smeer dit op beide helften van het bagnatbroodje.
- Leg de gegrilde aubergine op de onderste helft van het broodje.
- Schep het mengsel erbovenop en zorg voor een mooie presentatie.
Tip van de chef
Voor een frisse, lichtzure toets kun je wat fijngesneden spinazieblaadjes toevoegen aan het mengsel.