Boerensoep

met Maredsous® Verse kaas Natuur

Ingrediënten voor 100 personen

  • 500 g boter
  • 1 kg buikspek ½ gezouten of gerookt, in kleine reepjes gesneden
  • 1 kg selderijstengels, fijngehakt
  • 2 kg wortelen, boerenpeen
  • 2 kg prei, fijngehakt
  • 1 kg knolrapen, op boerenwijze
  • 2 kg groene kool, boerenkool
  • 500 g boerenaardappelen
  • 500 g gekookte in blokjes gesneden sperziebonen
  • 500 g gekookte doperwten in blokjes
  • 20 L water
  • 2 bosjes kervel
  • 2 kg Maredsous® Natuur 
  • zout en peper 

Bereiding

Verhit de boter en bak het spek gedurende 2 minuten.

Voeg alle groenten toe, behalve de sperziebonen en de doperwten, en laat nog 5 minuten zweten.

Voeg het water toe en laat 15 minuten sudderen.

Voeg aan het einde van de kooktijd de resterende groenten toe en laat nog 2 minuten koken.

Meng de soep met Maredsous® Natuur en breng het op smaak.

Werk af met de gehakte kervel.

Serveer in een terrine of kom.

Heet opdienen.

Maredsous® Verse kaas Natuur

Maredsous® Verse kaas Natuur

Newsletter

Wil je op de hoogte worden gebracht van de publicatie van onze volgende recepten ?
Ontvang onze cheeseletter door je hier te registreren :

Inschrijven

Andere recepten