Boerensoep
met Maredsous® Verse kaas Natuur
Ingrediënten voor 100 personen
- 500 g boter
- 1 kg buikspek ½ gezouten of gerookt, in kleine reepjes gesneden
- 1 kg selderijstengels, fijngehakt
- 2 kg wortelen, boerenpeen
- 2 kg prei, fijngehakt
- 1 kg knolrapen, op boerenwijze
- 2 kg groene kool, boerenkool
- 500 g boerenaardappelen
- 500 g gekookte in blokjes gesneden sperziebonen
- 500 g gekookte doperwten in blokjes
- 20 L water
- 2 bosjes kervel
- 2 kg Maredsous® Natuur
- zout en peper
Bereiding
Verhit de boter en bak het spek gedurende 2 minuten.
Voeg alle groenten toe, behalve de sperziebonen en de doperwten, en laat nog 5 minuten zweten.
Voeg het water toe en laat 15 minuten sudderen.
Voeg aan het einde van de kooktijd de resterende groenten toe en laat nog 2 minuten koken.
Meng de soep met Maredsous® Natuur en breng het op smaak.
Werk af met de gehakte kervel.
Serveer in een terrine of kom.
Heet opdienen.
Maredsous® Verse kaas Natuur