Waterzooi

met Maredsous® Smeerkaas Dubbelroom

  • oereiding
    30 minuten
  • kooktijd
    30 minuten
  • prijs/gast
    1,25 euro

Ingrediënten voor 100 personen :

  • 2 kg Maredsous® Dubbelroom
  • 250 ml olie
  • 250 g boter
  • 100 kippendijen van 150 g
  • 2 kg gesnipperde ajuin
  • 5 kg wortel schijfjes
  • 5 kg prei schijfjes
  • 3 kg gehakte selderij
  • 200 g gehakte knoflook
  • 1 bouquet garni
  • 10 L kippenbouillon
  • 500 g eierdooiers
  • 300 g maïzena
  • 6 kg gestoomde aardappelen
  • 100 g gehakte peterselie
  • een snuifje zout & peper

Bereiding :

Verhit de olie en de boter en bak de kip licht bruin aan.

Voeg de groenten, bouquet garni, knoflook en bak een paar minuten op.

Voeg de kippenbouillon toe en kook gedurende 30 minuten.

Het kippen vlees en de groenten decanteren en 4 liter kookbouillon recupereren.

Meng nu in een kom de Maredsous® dubbelroom, de eidooiers en de maïzena.

Roer dit mengsel in de hete bouillon om het te binden, en breng op smaak met kruiden.

Schik de kip, groenten en aardappelen op een warm bord.

Voeg de saus en een beetje gehakte peterselie toe.

Serveer onmiddellijk.

Eet smakelijk !

Maredsous® Smeerkaas Dubbelroom

Maredsous® Smeerkaas Dubbelroom

Newsletter

Wil je op de hoogte worden gebracht van de publicatie van onze volgende recepten ?
Ontvang onze cheeseletter door je hier te registreren :

Inschrijven

Andere recepten